Jabłkowa jaglanka

dnia

Jabłkowa jaglanka to zdecydowanie jedno z moich ulubionych śniadań. Robi się ją bardzo prosto – a smakuje przepysznie!

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 torebka (100 g) kaszy jaglanej
  • 250 – 300 ml soków jabłkowego
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 jabłko
  • cynamon
  • płatki migdałowe

Kaszę jaglaną gotujemy w soku jabłkowym z dodatkiem wody (u mnie na ogół w proporcji 1 : 1). Odcedzamy ugotowaną kaszę i lekko studzimy. W tym czasie na tarce z grubymi oczkami ścieramy  jabłko (ja to robię razem ze skórką). Do kaszy dodajemy jogurt oraz miód i mieszamy. dodajemy cynamon i mieszamy. Nakładamy do 2 miseczek. Na wierzch nakładamy starte jabłko. Posypujemy jeszcze odrobiną cynamonu i płatkami migdałowymi.

Smacznego 🙂

Udostępnij...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *